Kapcsolat

Bejelentkezés:

Hercz Krisztina  +36 30 773-8511                              

Budapest XIII. kerület,

Váci út 4.

     
Térkép

Reformer pilates gép

A Reformer pilates gépet Joseph Pilates alkotta meg. A II. világháborúban a kórházban fekvő betegek rehabiliációjában alkalmazta. A kórházi ágyakat átalakította úgy, hogy a fekvő rész rugókkal csatlakozzon az ágykerethez, így fekvő állapotban is lehetett tornáztatni az izmokat, a sérült ízületeket kíméletes módon, a test függőleges terhelése nélkül, a gravitáció kiiktatásával tudta dolgoztatni. 

Ezt a kesőbbiekben természetesen továbbfejlesztette, majd gyógytornászok, sportorvosok segítségével további szakemberek finomítottak a gépen. Például a rugók különböző erősségűek, így egyénre szabhatóak a gyakorlatok, a nehézségi fokozat állítható. Akár úgy, hogy nagyobb a terhelés, vagy a gép instabilitásával (ha könnyebb, kevesebb rugót akasztunk rá) az egyensúly fejleszthető. 

Mintegy 200 gyakorlatot végezhetünk vele, változtatható ellenállású rugók és a görgőkön mozduló “kocsi” segítségével állva, ülve vagy fekve.

A pilates Reformer gépen a rugókkal létrehozott speciális ellenállások lehetővé teszik, hogy az izmok excentrikusan dolgozzanak, azaz kontrolláltan, a fékezés során fejtsenek neki nagyobb erőt (hiszen ha nem tennénk, a rugók hirtelen visszarántanának minket). Ez lehetővé teszi az izmok harmonikus munkáját és a szálkás izomzat kialakulását. A pilates gép továbbá alkalmas arra, hogy egy-egy izomcsoportot célzottan dolgoztassunk, vagy éppen kiiktassunk pl. sérülés miatt. Ezért rehabilitációban is nagyon jól használható.