• Reformer pilates gép

  Reformer pilates gép

  Pilates Reformer
 • Kiscsoportos órák - Pilates Budapest 13. kerület

  Kiscsoportos órák - Pilates Budapest 13. kerület

  Photography © Merrithew Corporation

  Bejelentkezés
 • Személyi edzés - Pilates Stúdió

  Személyi edzés - Pilates Stúdió

  Photography © Merrithew Corporation

  Hívás
 • Online pilates órák

  Online pilates órák

  Photography © Merrithew Corporation

  Online órák
 • Pilates in English

  Pilates in English

  Photography © Merrithew Corporation

  Pilates classes
 • Fitball labda

  Fitball labda

  Photography © Merrithew Corporation

  Bejelentkezés
 • Gumiszalag edzés pilates oktató segítségével

  Gumiszalag edzés pilates oktató segítségével

  Photography © Merrithew Corporation

  Kapcsolat
 • Pilates karika

  Pilates karika

  Photography © Merrithew Corporation

  Órarend
 • Pilates gyakorlatok súlylabdával

  Pilates gyakorlatok súlylabdával

  Photography © Merrithew Corporation

  Árak
 • Pilates henger

  Pilates henger

  Photography © Merrithew Corporation.

  Bejelentkezés

Reformer pilates gép

A Reformer pilates gépet Joseph Pilates alkotta meg. A II. világháborúban a kórházban fekvő betegek rehabiliációjában alkalmazta. A kórházi ágyakat átalakította úgy, hogy a fekvő rész rugókkal csatlakozzon az ágykerethez, így fekvő állapotban is lehetett tornáztatni az izmokat, a sérült ízületeket kíméletes módon, a test függőleges terhelése nélkül, a gravitáció kiiktatásával tudta dolgoztatni. 

Ezt a kesőbbiekben természetesen továbbfejlesztette, majd gyógytornászok, sportorvosok segítségével további szakemberek finomítottak a gépen. Például a rugók különböző erősségűek, így egyénre szabhatóak a gyakorlatok, a nehézségi fokozat állítható. Akár úgy, hogy nagyobb a terhelés, vagy a gép instabilitásával (ha könnyebb, kevesebb rugót akasztunk rá) az egyensúly fejleszthető. 

Mintegy 200 gyakorlatot végezhetünk vele, változtatható ellenállású rugók és a görgőkön mozduló “kocsi” segítségével állva, ülve vagy fekve.

A pilates Reformer gépen a rugókkal létrehozott speciális ellenállások lehetővé teszik, hogy az izmok excentrikusan dolgozzanak, azaz kontrolláltan, a fékezés során fejtsenek neki nagyobb erőt (hiszen ha nem tennénk, a rugók hirtelen visszarántanának minket). Ez lehetővé teszi az izmok harmonikus munkáját és a szálkás izomzat kialakulását. A pilates gép továbbá alkalmas arra, hogy egy-egy izomcsoportot célzottan dolgoztassunk, vagy éppen kiiktassunk pl. sérülés miatt. Ezért rehabilitációban is nagyon jól használható.

Kapcsolat

Bejelentkezés:

Hercz Krisztina  +36 30 773-8511                              

Budapest XIII. kerület,

Váci út 4.

     
Térkép

Megosztás

Gyakori kérdések

Mit csináljak, ha az órarendben lévő csoportos órák időpontja számomra nem megfelelő?

Hívj bennünket elérhetőségeinken, vagy ezen az űrlapon jelezheted a számodra ideális időpontokat. Igyekszünk rugalmas hozzáállással kezelni vendégeink igényeit. 

Fitnesz terem vs. pilates stúdió

Először is jó tudnod, hogy teljesen más élményekkel fogsz távozni egy fitnesz termi pilates óráról, és egy pilates stúdióból (persze vannak kivételek).Fitnesz teremben akár 20-30 fő is alkothat egy csoportot, míg egy pilates stúdióban kb. 6 fő ez a létszám (nálunk max.8).A fitnesz teremben általában együtt csinálja az edző a gyakorlatokat a vendégekkel. A stúdiókban a pilates oktató nem tornázik a vendégekkel együtt, hanem azért van ott, hogy figyeljen és segítsen a minél pontosabb kivitelezésben. Legfeljebb megmutatja, hogyan kell a gyakorlatokat helyesen elvégezni. Így kapja meg a vendég a személyre szóló figyelmet, különösen ha valaki egyéni órára jár. 

Mire jó a pilates?

A tartásjavító pilates torna kíválóan alkalmas az ülőmunka során berozsdásodott ízületek átmozgatására, az ellustult izmok formálására, az asszimmetrikus testtartás javítására; a kötött, merev izmok nyújtására; szálkás, tónusos izmok alakítására; hátfájás és derékfájás kiküszöbölésére. A pilates a fogyókúra kíváló kiegészítője lehet, hiszen a pilates edzés eredményeképpen a test optikailag átalakul, alakformáló hatása közismert. Gerinctorna, gyógytorna, vagy bármilyen sport mellett is végezhető, mert a pilates öt alapelvének betartásával, a mélyizmok megerősítésével a sérülések megelőzésében is óriási lehet a szerepe. Hatásairól itt olvashatsz többet.