Kapcsolat

Bejelentkezés:

Hercz Krisztina  +36 30 773-8511                              

Budapest XIII. kerület,

Váci út 4.

     
Térkép

Joseph Pilates biográfia III.

2013.07.08.

Joseph Pilates biográfia III.

Joseph Pilates családja

Joseph édesapját tornászként emlegetik, aki több díjat is besöpört. Korábbi feljegyzések szerint szerelő, vagy géplakatos volt a szakmája. Az viszont tény, hogy felesége és családja segítségével egy tornatermet üzemeltetett. A történet, hogy a család neve, a Pilates görög eredetű név - nos, ezt a mai is élő családtagok nem erősítették meg. A helyzet az, hogy Joseph törzsgyökeres német volt egy hívő katolikus családban.

Édesanyja 'természetgyógyász' volt. A családtagok szerint ez nem teljesen fedi a valóságot. Inkább egy leleményes, gondoskodó, kilenc gyermeknek életet adó édesanya, aki legjobb tudása szerint megpróbálta kitanulni és alkalmazni a természetes gyógymódokat.

A természetgyógyászok a testet ösztönzik az öngyógyításra; valószínüleg édesanyja gyógyításhoz való hozzáállása fertőzte meg az ő szemléletmódját is a terápiás gyakorlatokkal kapcsolatban. 

Pilates az elmondások alapján egy vézna, beteges kisgyerek volt, aki asztmában, angolkórban és reumás lázban szenvedett. Az idősebb, kegyetlenkedő gyerekek azzal csúfolták, hogy ő "Poncius Pilátus, Krisztus gyilkosa". Ő túl gyenge volt ahhoz, hogy visszavágjon vagy elszaladjon; ez a helyzet indította őt el egy életúton, a fitnesz, az egészség és a hasonló helyzetben lévők segítésének útján.

vissza