• Reformer pilates gép

    Reformer pilates gép

    Pilates Reformer
  • Kiscsoportos órák - Pilates Budapest 13. kerület

    Kiscsoportos órák - Pilates Budapest 13. kerület

    Photography © Merrithew Corporation

    Bejelentkezés
  • Személyi edzés - Pilates Stúdió

    Személyi edzés - Pilates Stúdió

    Photography © Merrithew Corporation

    Hívás
  • Online pilates órák

    Online pilates órák

    Photography © Merrithew Corporation

    Online órák
  • Pilates in English

    Pilates in English

    Photography © Merrithew Corporation

    Pilates classes
  • Fitball labda

    Fitball labda

    Photography © Merrithew Corporation

    Bejelentkezés
  • Gumiszalag edzés pilates oktató segítségével

    Gumiszalag edzés pilates oktató segítségével

    Photography © Merrithew Corporation

    Kapcsolat
  • Pilates karika

    Pilates karika

    Photography © Merrithew Corporation

    Órarend
  • Pilates gyakorlatok súlylabdával

    Pilates gyakorlatok súlylabdával

    Photography © Merrithew Corporation

    Árak
  • Pilates henger

    Pilates henger

    Photography © Merrithew Corporation.

    Bejelentkezés

A pilates története

 

Joseph Pilates

A Pilates egy torna-gyakorlatrendszer a test és ezen keresztül a lélek karbantartására.
Joseph H. Pilates (1880-1967) fejlesztette ki a módszert. A németországi Düsseldorf mellett felcseperedő kisfiú sokat betegeskedett, vékonyka volt és asztmás. Hogy változtasson állapotán szembeszállt beteges testével és fiatalon edzésbe kezdett. A testedzés és az emberi test működési mechanizmusai tanulmányozásának szentelte további idejét, és elég gyors tempóban lelkes, egészséges sportemberré vált. Módszerével sikerült olyannyira kigyógyítania magát gyermekkori betegségeiből, hogy fiatalkorára bokszoló, tornász és cirkuszi artista lett belőle.




1914-ben egy cirkuszi társulattal Angliában turnézott, itt érte a világháború, s így németként sorstársaival együtt fogolytáborba került. A fogolytáborban mozgásrendszere segítségével társait birkózásra és önvédelemre tanította, akik feltűnően erősek és ellenállóak lettek. Később a háborús sérültek rehabilitációs gyógytornásza lett. Akik túlságosan rossz állapotban voltak, a fekvőhelyekből alakított ki rehabilitáló eszközt – az ágyakból kiszerelt rugók felhasználásával. Ezeket tekinthetjük a mai korszerű Pilates gépek elődeinek. A háború után a német hadsereg tisztjeinek edzésére kérték fel. Ám Pilates inkább Amerikába emigrált. Feleségével, akivel az Amerikába tartó hajóúton ismerkedett meg, New Yorkban nyitották meg stúdiójukat.




Tornatermébe gyönyörű emberek jártak: balerinák, modern táncosok, színészek. (Mai követői közül is számos híresség kerül ki: Madonna, Jennifer Aniston, Hugh Grant, Julia Roberts, Keanu Reeves és még sorolhatnánk.) De ma már szerencsére valamennyiünk számára elérhető a pilates. Különböző pilates-iskolák alakultak és fejlődnek ma is. Ezek közül tudományos szempontból is világszerte az egyik legelismertebb, az általam is tanult STOTT PILATES®.
vissza

Kapcsolat

Bejelentkezés:

Hercz Krisztina  +36 30 773-8511                              

Budapest XIII. kerület,

Váci út 4.

     
Térkép

Megosztás

Gyakori kérdések

Mire jó a pilates?

A tartásjavító pilates torna kíválóan alkalmas az ülőmunka során berozsdásodott ízületek átmozgatására, az ellustult izmok formálására, az asszimmetrikus testtartás javítására; a kötött, merev izmok nyújtására; szálkás, tónusos izmok alakítására; hátfájás és derékfájás kiküszöbölésére. A pilates a fogyókúra kíváló kiegészítője lehet, hiszen a pilates edzés eredményeképpen a test optikailag átalakul, alakformáló hatása közismert. Gerinctorna, gyógytorna, vagy bármilyen sport mellett is végezhető, mert a pilates öt alapelvének betartásával, a mélyizmok megerősítésével a sérülések megelőzésében is óriási lehet a szerepe. Hatásairól itt olvashatsz többet.

Mit csináljak, ha az órarendben lévő csoportos órák időpontja számomra nem megfelelő?

Hívj bennünket elérhetőségeinken, vagy ezen az űrlapon jelezheted a számodra ideális időpontokat. Igyekszünk rugalmas hozzáállással kezelni vendégeink igényeit. 

Honnan ered a pilates kifejezés?

Joseph Pilates nevéből. Ő hozta létre, dolgozta ki és finomítgatta a módszert. Először saját maga számára, majd kórházi sebesültek, a Scotland Yard rendőrei, végül balerinák voltak a `páciensei`. Bővebben itt olvashatsz róla.