• Reformer pilates gép

  Reformer pilates gép

  Pilates Reformer
 • Kiscsoportos órák - Pilates Budapest 13. kerület

  Kiscsoportos órák - Pilates Budapest 13. kerület

  Photography © Merrithew Corporation

  Bejelentkezés
 • Személyi edzés - Pilates Stúdió

  Személyi edzés - Pilates Stúdió

  Photography © Merrithew Corporation

  Hívás
 • Online pilates órák

  Online pilates órák

  Photography © Merrithew Corporation

  Online órák
 • Pilates in English

  Pilates in English

  Photography © Merrithew Corporation

  Pilates classes
 • Fitball labda

  Fitball labda

  Photography © Merrithew Corporation

  Bejelentkezés
 • Gumiszalag edzés pilates oktató segítségével

  Gumiszalag edzés pilates oktató segítségével

  Photography © Merrithew Corporation

  Kapcsolat
 • Pilates karika

  Pilates karika

  Photography © Merrithew Corporation

  Órarend
 • Pilates gyakorlatok súlylabdával

  Pilates gyakorlatok súlylabdával

  Photography © Merrithew Corporation

  Árak
 • Pilates henger

  Pilates henger

  Photography © Merrithew Corporation.

  Bejelentkezés

Joseph Pilates biográfia III.

2013.07.08.

Joseph Pilates biográfia III.

Joseph Pilates családja

Joseph édesapját tornászként emlegetik, aki több díjat is besöpört. Korábbi feljegyzések szerint szerelő, vagy géplakatos volt a szakmája. Az viszont tény, hogy felesége és családja segítségével egy tornatermet üzemeltetett. A történet, hogy a család neve, a Pilates görög eredetű név - nos, ezt a mai is élő családtagok nem erősítették meg. A helyzet az, hogy Joseph törzsgyökeres német volt egy hívő katolikus családban.

Édesanyja 'természetgyógyász' volt. A családtagok szerint ez nem teljesen fedi a valóságot. Inkább egy leleményes, gondoskodó, kilenc gyermeknek életet adó édesanya, aki legjobb tudása szerint megpróbálta kitanulni és alkalmazni a természetes gyógymódokat.

A természetgyógyászok a testet ösztönzik az öngyógyításra; valószínüleg édesanyja gyógyításhoz való hozzáállása fertőzte meg az ő szemléletmódját is a terápiás gyakorlatokkal kapcsolatban. 

Pilates az elmondások alapján egy vézna, beteges kisgyerek volt, aki asztmában, angolkórban és reumás lázban szenvedett. Az idősebb, kegyetlenkedő gyerekek azzal csúfolták, hogy ő "Poncius Pilátus, Krisztus gyilkosa". Ő túl gyenge volt ahhoz, hogy visszavágjon vagy elszaladjon; ez a helyzet indította őt el egy életúton, a fitnesz, az egészség és a hasonló helyzetben lévők segítésének útján.

vissza

Kapcsolat

Bejelentkezés:

Hercz Krisztina  +36 30 773-8511                              

Budapest XIII. kerület,

Váci út 4.

     
Térkép

Megosztás

Gyakori kérdések

Fitnesz terem vs. pilates stúdió

Először is jó tudnod, hogy teljesen más élményekkel fogsz távozni egy fitnesz termi pilates óráról, és egy pilates stúdióból (persze vannak kivételek).Fitnesz teremben akár 20-30 fő is alkothat egy csoportot, míg egy pilates stúdióban kb. 6 fő ez a létszám (nálunk max.8).A fitnesz teremben általában együtt csinálja az edző a gyakorlatokat a vendégekkel. A stúdiókban a pilates oktató nem tornázik a vendégekkel együtt, hanem azért van ott, hogy figyeljen és segítsen a minél pontosabb kivitelezésben. Legfeljebb megmutatja, hogyan kell a gyakorlatokat helyesen elvégezni. Így kapja meg a vendég a személyre szóló figyelmet, különösen ha valaki egyéni órára jár. 

A pilatest kismamák is végezhetik?

Bizony, nem kell lemondanod a pilates-ről, ha babát vársz, hiszen most már kismamáknak is tartunk pilates órákat. Bővebben a Kismama Pilates-ről.

Nem fogok hamar ráunni? Nem túl lassú?

Ettől nem kell félned! A stúdióban található pilates eszközök segítenek változatossá tenni az órákat (van belőlük hét fajta). Sokan a jógához hasonlítják, ezért gondolják nagyon lassúnak. A jógában sok a kitartott pozíció, a légzőgyakorlat és a relaxáció. A pilatesben lehet növelni az intenzitást, ez az oktató aktuális hangulatától és persze a vendégek aktuális állapotától is függ :-) A pilatesben nem jellemzőek a kitartott testhelyzetek, folyamatos mozdulatsorokra épít (flow). Egy fajta speciális légzést alkalmazunk végig, nincs külön légzőgyakorlat. Ha többet szeretnél erről olvasni, itt megteheted.