Kapcsolat

Bejelentkezés:

Hercz Krisztina  +36 30 773-8511                              

Budapest XIII. kerület,

Váci út 4.

     
Térkép

Astanga jóga Budapest

Az astanga jóga az erőt és a hajlékonyságot egyenlő mértékben fejleszti, ezáltal képes egyensúlyt teremteni. Fix ászanasorozatokat gyakorlunk, amelyek egyre mélyebb rétegekben fejtik ki hatásukat mind fizikailag, mind pedig lelkileg.

Kiscsoportos tanfolyam! Maximum 8 fő!

A tanfolyam kiváló lehetőség, hogy a kezdő gyakorlók megismerkedjenek a sorozattal és utána bekapcsolódhassanak az órarendi órákba és megkezdjék az önálló gyakorlásukat.

• MIKOR?
November 6, 13, 20, 27 és December 4, 11
Péntek reggel 10:00-11:30

• HOL?
Pilates Kuckó
Budapest XIII. kerület, Visegrádi utca 15.
Pontos info a bejelentkezéskor: Kapukód, emelet, ajtó

• MENNYIÉRT?
Költsége: 12.000.- Ft

• JELENTKEZÉS:
A tanfolyamra 50% előleg befizetése mellett tudsz jelentkezni.

• A TANFOLYAM ANYAGA:
- Az astanga jóga története és elméleti háttere.
- A gyakorlást nyitó és záró mantrák éneklése és jelentésük.
- A légzéstechnika célja és kivitelezése.
- A vinyászaszámolás alapja: a Napüdvözlet.
- Az első sorozatának ászanái (návászanáig), pontos vinyászaszámolással és a hozzájuk tartozó dristikkel, egyénre szabott módosítási javaslatokkal.
- A sorozat energetikája: a bandhák.
- A hosszú távú gyakorlás felépítése: a vezetett és a Mysore óratípus, illetve az otthoni gyakorlás.

AZ ASTANGA JÓGA

Az astanga jóga a hatha jóga egyik összetett, dinamikus formája, amely kötött gyakorlatsorokból, összesen hat sorozatból áll. A sorozatok nem csak az ászanákat állítják sorrendbe, hanem összekötik őket a mozgással (vinyásza), a légzéssel (udzsájí pránájáma), a bandhákkal (energetikai zárak) és a dristikkel (tekintet egy adott pontra szegezése). Így a gyakorlás folyamatosan, megállás nélkül zajlik, és ritmusát az udzsájí légzés adja. Ez a légzéstechnika segíti az elme lecsendesítését, csakúgy, mint a tekintet vezetése (dristi). A légzés és a bandhák együtt belső hőt fejlesztenek a testben, amely a hajlékonyság növelése mellett beindítja a tisztító folyamatokat, ugyanis a kiváló izzadtság a testszövetekben felhalmozódott méreg- és salakanyagokat is eltávolítja.


Kezdő szint - Vezetett első sorozat: Az első sorozat szankszrit neve „yoga chikitsa”, azaz jógaterápia, célja a fizikai test megerősítése, a hajlékonyság növelése, szervezet tisztítása, illetve az egészség megőrzése és helyreállítása. Terápiás jellege ellenére már az első sorozat is komoly kihívások elé állítja a gyakorlókat. Az ászanák (pózok) elvégzése mellett a gyakorlás során végig figyelni kell a bandhák megtartására, a lassú és puha udzsájí légzésre, és ászanáról ászanára vezetni kell a dristit, azaz a fókuszt.

Haladó szint - Mysore gyakorlás A kötött gyakorlatsor rendszeres gyakorlása gyors fejlődést von maga után: a test megerősödik és az ízületi hajlékonyság fokozódik. Az astanga egyik különlegessége a Mysore stílusú óra amikor a résztvevők saját ritmusukban gyakorolnak, közben személyre szabott fizikai igazításokat és verbális instrukciókat kapnak. Minden figyelem befelé irányul, a gyakorlás egy tükörré válik, amely nem csak a test, hanem az elme aktuális állapotát is mutatja.

Astanga jóga órák a Pilates Kuckóban!

 

Az oktatóról:

KRÉMER SÁRA

"Apu mit csinálsz?" "Jógázok, szeretnél te is jönni?"

Hát így kezdődött a jógával való kapcsolatom kb. 3 éves korom környékén. Aztán lassan megnőttem és elmaradtak a reggeli közös jógázások, de valahol mélyen megmaradt bennem az élmény és végül újra rátaláltam a jógára.

Tánc, torna, görkori és lovaglás után 1999-ben kikötöttem a kínai harcművészeteknél. A több mint egy évtized Shaolin Kungfu, Wushu és Taiji gyakorlással, tanítással és versenyzéssel párhuzamosan ismét megjelent a jóga az életemben. 2001-ben a Buddhista Főiskolán kezdtem ismét komolyabban a jóga gyakorlati és elméleti hátterével foglalkozni és kezdtem el nyújtás helyett alkalmazni a harcművészeti óráim alatt. Végül 2012-ben, amikor már harmadik éve tartózkodtam külföldön és időm nagy részét grafikusként töltöttem egy asztalhoz láncolva, lumbágót kaptam amiből saját magamat kúráltam ki a jóga segítségével. Ezután már egyenes út vezetett előre-vissza az asztal mellől a tanításhoz és a gyakorláshoz.

Több infó rólam itt:

Jógás önéletrajzom https://docs.google.com/document/d/1L1nUgygdtSWQABz3m29BnIPUub_lcz2crGAJ2aOfDd0/edit?usp=sharing

Facebook Oldalam
https://www.facebook.com/YogaCsaj

Blogom:
http://yogacsaj.blogspot.hu/

Most már Astanga Budapest 13. kerületében is!

Astanga jóga Budapest belvárosában, astanga jóga 13. kerület szívében.